Cara Delete Akaun Facebook, Twitter - .

18 December 2013

Cara Delete Akaun Facebook, Twitter

Ada yang berniat nak permanently delete akaun facebook tak? Kalau ada meh sini nak ajar cara delete akaun facebook bagi yang tak tahu lagi tu. Senang je cuma klik, klik, klik isi apa yang patut, bye2 Facebook.

Nak delete, mula-mula pastikan korang dah login dulu Facebook. Lepas tu bolehlah klik kat link ni Permanently Delete Facebook Account.

Akan muncul pages macam kat bawah ni...


Lepas tu akan keluar tab macam ni, isilah password korang, masukkan word verification pastu tekan OK


Dan akan muncul tab seperti dibawah, tekan je OK.


Kalau ada rasa penyesalan selepas delete tu, cepat-cepat la login semula dalam masa 14 hari. Kalau tak, buat la Facebook baru je. Delete ni tak sama macam deactivated ye.

No comments:

Post a Comment